Registrácia | Prihlásiť

Prezentácia: Francúzske vianoce - život a zvyky

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady
Svojrázne zvyky

Na juhu jedia bochník chleba, z ktorého musia prvú časť venovať chudobnému človeku .
V Alsasku býva na stole vyprážaná hus.
V Bretónsku pšeničné koláčiky s kyslou smotanou.
Burgunďania večerajú morku a gaštany.
Na severe Francúzska deti dostávajú darčeky už 6. decembra.

Typické štedrovečerné jedlo

- rybacia polievka,
- slimáky,
- pečený moriak s gaštanovou polievkou,
- francúzskej dedine podávajú ako predkrm ustrice a bielu klobásu,
- v južnom Francúzsku je pečená hus na divoko,
- ako dezert Francúzi podávajú čokoládové salámy,
- na slávnostnej tabuli nesmie chýbať lahodné francúzske víno.
...
Hodnotenie (0x):