Registrácia | Prihlásiť

Referát: Výroba sterilizovaných jedlých húb v slanom náleve (HACCP)

Skryť detaily | Obľúbený
  • Kvalita:55,4 %
  • Typ:Referát
  • Kategória:Nezaradené
  • Podkategória:Gastronómia
  • Autor:zadsemuser
  • Rozsah A4:5 strán
  • Zobrazené:568 x
  • Stiahnuté:2 x
  • Veľkosť:0,1 MB
  • Formát a prípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:slovenský
  • ID projektu:32930
  • Posledna úprava:16.05.2010
Význam konzervovania potravín z hľadiska zabezpečovania ľudskej populácie je obrovský. Sterilizačná technika zaisťuje dobrú a zdravotne bezchybnú akosť potravín. Umožňuje v zásobovaní obyvateľstva potravinárskymi výrobkami preklenúť výkyvy, ktoré sú spôsobené často ich sezónným výskytom. Pomáha udržiavať zásoby rýchle sa kaziacich potravín. Uchovávaním rezerv sa reguluje trh a umožňuje distribúcia potravín v obchode i domácnostiach. Vybudovanie sterilizačného reťazca umožňuje zásobovať obyvateľstvo širokým sortimentom sterilizovaných potravín po celý rok. Takouto potravinou sú aj huby, ktorých potreba v zimných mesiacoch u nás ale i v mnoho iných štátoch je stále nedostatočná.

Hodnotenie (0x):