Registrácia | Prihlásiť

Seminárna práca: Potravinová bezpečnosť ako strategicko - taktický nástroj sociálno - ekonomického rozvoja globálneho sveta

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady
Definícia potravinovej bezpečnosti
Potravinovú bezpečnosť je možné definovať ako stav, kedy majú všetci ľudia kedykoľvek fyzický a ekonomický prístup k dostatočnej, bezpečnej a výživnej potrave, ktorá spĺňa ich výživové potreby a potravinové preferencie pre aktívny a zdravý život.


Piliere potravinovej bezpečnosti:
1. dostupnosť potravín - definovaná úrovňou a stabilitou potravinovej produkcie, uskladnenia, distribúcie a spracovania,
2. prístup k potravinám - definovaný výškou príjmov a správnym fungovaním potravinového trhu,
3. využitie potravín - definované výživovou kvalitou potravín ako aj bezpečnosťou potravín.
Hodnotenie (0x):