Registrácia | Prihlásiť

Seminárna práca: Minútkové jedlá a špeciality

Skryť detaily | Obľúbený
VÝZNAM MINUTIEK

Minútka = rýchla príprava pokrmov pečením na panvici, na rošte alebo na ražni, tepelná úprava nepresahuje 25 minút.

Používame len veľmi akostné suroviny, pokrm je vždy čerstvý má krátku tepelnú úpravu.

Pracovisko na prípravu minútok je v bezprostrednej blízkosti tepelného zdroja, ostatné pomocné zariadenia (pracovný stôl, klát na mäso, príručná chladnička, rošt, ražeň...) musia tvoriť jeden pracovný celok ľahko použiteľný.

Pomôcky ako sú panvice, nože, misky na zapekanie, naberačky, košíky na vyprážanie a pod. musia byť v dostatočnom množstve poruke na vyhradenom mieste.

Kuchár minútkár zostavuje podľa zaužívaného systému potraviny, pochutiny, obloženiny, dekoračné doplnky atď. tak, aby mal všetko poruke.

Minútky sa pripravujú len z prvotriednych, bezchybných surovín.
Hodnotenie (0x):