Registrácia | Prihlásiť

Seminárna práca: Gastronómia - DFD a Remo mäso

Skryť detaily | Obľúbený
  • Kvalita:54,5 %
  • Typ:Seminárna práca
  • Kategória:Nezaradené
  • Podkategória:Gastronómia
  • Autor:csoly
  • Ročník:2. ročník
  • Rozsah A4:5 strán
  • Zobrazené:822 x
  • Stiahnuté:0 x
  • Veľkosť:0,1 MB
  • Formát a prípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:slovenský
  • ID projektu:27291
  • Posledna úprava:04.11.2009
1. Mäso ako potravina vo výžive ľudí

Pod pojmom mäso v najširšom poňatí rozumieme všetky poživateľné časti zvierat v prirodzenom stave alebo po úprave na rozličné druhy jedál alebo mäsových výrobkov. Patrí sem teda práve tak kostrová svalovina ako aj vnútornosti, koža, blany, šľachy, cievy, nervy a kosti, pokiaľ sa využívajú na výživu ľudí. Orgány telových dutín sa označujú spoločným názvom vnútornosti (pečeň, pľúca, srdce, obličky, slezina, mozog, jazyk a pod.)...
Kľúčové slová:

mäso

potraviny

gastronómia

Hodnotenie (0x):