Registrácia | Prihlásiť

Seminárna práca: Ryža siata

Skryť detaily | Obľúbený
Úvod

Aj keď je ryža na prvom mieste medzi základnými potravinami v Ázii, i v našom jedálnom lístku má bohaté zastúpenie. Je základným zdrojom obživy skoro pre polovicu svetovej populácie. Na jej prípravu nám postačia dve veci – voda a teplota. Pri jej príprave je dovolené takmer všetko a existuje nespočetné množstvo techník ako ju pripraviť. O tejto obilnine som sa rozhodla písať aj preto, že podľa posledných správ, čínsky vedci objavili gén, ktorý riadi výšku, výnosnosť aj čas kvitnutia ryže. Podarilo sa im urobiť dôležitý krok v celosvetovej snahe o zvýšenie produktivity pestovania tejto dôležitej plodiny. Je to dôležitý krok práve v dnešnej dobe, keď cena ryže za posledný rok stúpla na dvojnásobok a ako už určite vieme, každé zvýšenie potravín o dvadsať percent vráti sto miliónov obyvateľov Ázie na úroveň extrémnej chudoby. A aj toto bol dôvod prečo som sa rozhodla písať práve o ryži siatej.
Kľúčové slová:

Produkt a Kvalita

ryža

Hodnotenie (0x):