Registrácia | Prihlásiť

Ročníková práca: Ovocie a zeleniny

Skryť detaily | Obľúbený
  • Kvalita:66,8 %
  • Typ:Ročníková práca
  • Kategória:Nezaradené
  • Podkategória:Gastronómia
  • Autor:erzsebet
  • Ročník:2. ročník
  • Rozsah A4:28 strán
  • Zobrazené:1 291 x
  • Stiahnuté:4 x
  • Veľkosť:0,2 MB
  • Formát a prípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:slovenský
  • ID projektu:30063
  • Posledna úprava:27.02.2010
Každý z nás dobre vie, akú pohonnú hmotu vyžaduje auto, aby slúžilo čo najlepšie a najdlhšie. Mnohí z nás sa však málo zamýšľajú nad tým, akú potravu prijímať, aby sme telo udržali v čo najlepšej kondícii a ochránili ho pred ochoreniami. Za svoje zdravie si zodpovedá každý sám. K tomu, aby telo zostalo svieže a dokázalo sa brániť ochoreniam, potrebuje hlavne dostatok vitamínov a minerálov, ktoré získame predovšetkým konzumáciou ovocia a zeleniny. V dnešnej dobe sa stávame svedkami veľkých zmien v uvažovaní o zdravej výžive. Rýchle stravovanie, tzv. "fast food", nám dodáva predovšetkým množstvo konzervačných prostriedkov. Dnes konečne vidíme, čo to obnáša: sú to suroviny bez vitamínov a výživy.
Po stáročia sa jedlo považovalo za stavebný materiál našich buniek a štruktúry anatómie. Jedlo musí byť vyvážené aby plnilo svoju úlohu. Preto čerstvá strava bez konzervácie je tým najlepším, čo môžeme telu a vôbec sebe dať. Konzervovaním jedla sa ničia jeho liečivé účinky. Čerstvé ovocie a zelenina nás stavajú na cestu k dobrému zdraviu a pomáha nám pri liečení bežných ochorení. Tato príručka ponúka čitateľom využitie liečivých schopností ovocia a zeleniny - buď ako prevenciu alebo pri liečbe bežných ochorení.
Kľúčové slová:

Ovocie a zeleniny

Hodnotenie (0x):