Registrácia | Prihlásiť

Referát: Tuky - lipidy (základné údaje a zaujímavosti)

Skryť detaily | Obľúbený
  • Kvalita:48,4 %
  • Typ:Referát
  • Kategória:Prírodné vedy
  • Podkategória:Chémia
  • Autor:zadsemuser
  • Rozsah A4:3 strán
  • Zobrazené:588 x
  • Stiahnuté:2 x
  • Veľkosť:0,1 MB
  • Formát a prípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:slovenský
  • ID projektu:31967
  • Posledna úprava:04.05.2010
Tuky, maslá, margaríny...

Tuky z potravy vylúčiť nemožno, treba sa však správne rozhodnúť pre množstvo a druh. Sú základnou kaloriférnou živinou, čo znamená, že ich spaľovaním vznikaá najviac energie, okrem toho sú v nich rozpustené dôležité vitamíny A, D, E, K, teda ich jednoznačne potrebujeme pre život. Podľa odborníkov by mali hradiť energiu na 30 percent. Na Slovensku je toto číslo vyššie o osem percent.
Ktoré sú tie správne tuky?
Kľúčové slová:

Tuky

lipidy

maslá

margaríny

Hodnotenie (0x):