Registrácia | Prihlásiť

Referát: Výroba alkoholických nápojov

Skryť detaily | Obľúbený
  • Kvalita:48,3 %
  • Typ:Referát
  • Kategória:Prírodné vedy
  • Podkategória:Chémia
  • Autor:zadsemuser
  • Rozsah A4:2 strán
  • Zobrazené:472 x
  • Stiahnuté:0 x
  • Veľkosť:0,1 MB
  • Formát a prípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:slovenský
  • ID projektu:31972
  • Posledna úprava:04.05.2010
1. Víno

Kvalita a kvantita hrozna z ktorého sa víno vyrába závisí na geografických, geologických a klimatických podmienkach vo viniciach, závisí však aj od odrody a od metód kultivácie. Hrozno sa zberá na jeseň, keď už obsahuje optimálny pomer cukru a kyslosti. Pre sladké biele vína z oblasti Bordeaux a z Nemecka je príznačné, že hrozno sa zberá až po tom ako je napadnuté ušľachtilou plesňou, Botrys cinerea, ktorá kon-centruje šťavu vysušením.
Hodnotenie (0x):