Registrácia
|
Prihlásiť
Univerzity
Kategórie
Rozšírené vyhľadávanie
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Testy: Biofyzika a fyzikálne vlastnosti potravín
Skryť detaily
|
Obľúbený
Kvalita:
68,4 %
Typ:
Testy
Univerzita:
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Fakulta:
Fakulta biotechnológie a potravinárstva
Kategória:
Nezaradené
Podkategória:
Gastronómia
Predmet:
Biofyzika a fyzikálne vlastnosti potravín
Autor:
maria0303
Ročník:
1. ročník
Rozsah A4:
2 strán
Zobrazené:
1 895 x
Stiahnuté:
31 x
Veľkosť:
0,1 MB
Formát a prípona:
MS Office Word (.doc)
Jazyk:
slovenský
ID projektu:
36537
Posledna úprava:
03.02.2011
Hmotnostné vlastnosti
1) Vymenujte aspoň 4 hmotnostné vlastnosti potravín.
2) Definujte hustotu.
3) Definujte objemovú hmotnosť.
4) Definujte sypnú hmotnosť.
5) Definujte pórovitosť.
6) Napíšte vzťah medzi pórovitosťou a objemovou hmotnosťou.
7) Vymenujte aspoň 3 faktory ovplyvňujúce sypnú hmotnosť nasypaného materiálu.
Geometrické vlastnosti
10) Vymenujte aspoň 3 geometrické vlastnosti.
11) Popíšte granulometrické zloženie súboru.
...
Elektrické vlasnostii
53) Napíšte jednotku rezistivity (merného elektrického odporu) látky.
54) Napíšte vzťah medzi rezistivitou (merným elektrickým odporom) a konduktivitou (mernou vodivosťou) látky.
55) Definujte relatívnu permitivitu.
Kľúčové slová:
potraviny
fyzikálne vlastnosti
voda
hmotnosť
Hodnotenie (1x):