Registrácia | Prihlásiť

Projekt: Manažment kvality - Hodnotenie ovocných čajov (s príchuťou Jahoda)

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady
V seminárnej práci sme sa zamerali na hodnotenie kvality čajov. Našou hlavnou úlohou bolo porovnávať kvalitu štyroch vybraných druhov čajov, na základe metódy QFD.

V súčasnej dobe sa veľmi preferuje pitie čaju, pretože má blahobytné účinky na človeka. V lete osviežuje a podporuje dýchanie a v zime príjemne zahreje. Podľa odborníkov už dve šálky denne utužia zdravie a predĺžia život, pretože obsahuje mnoho vitamínov a je bohatým zdrojom antioxidantov. Zároveň má povzbudzujúce a osviežujúce účinky a v porovnaní s kávou obsahuje približne o polovicu menej kofeínu, čím nezaťažuje organizmus. Pravidelná konzumácia čaju znižuje únavu, vyčerpanosť a bolesti hlavy. Človek sa po jeho vypití cíti sviežejšie, čaj dodá organizmu potrebnú energiu a vitalitu. Je dôležitou súčasťou pitného režimu, pretože obsahuje viac než 99,5 % vody.

Pri hodnotení kvality čajov sme sa bližšie zamerali na príchuť Jahoda, pričom sme porovnávali štyri druhy čajov: Popradský čaj, Mistral, Teekanne a Bon Thé – Oxalis (sypaný čaj).  
Hodnotenie (0x):