Seminárna práca určená na predmet výživa. Zloženie kravského mlieka a fazule.
Kravské mlieko Charakteristika mlieka
Mlieko je tekutina vylučovaná mliečnou žľazou, ktorá sa získava úplným vydojením zdravých, pravidelne a správne dojených dojníc a z prírodných zložiek ktorej sa nič neubralo, ani sa jej pôvodné zloženie nemenilo a neupravovalo...
Fazuľa Charakteristika fazule
Fazuľa je vďaka vysokému obsahu kyseliny nukleinovej účinným omladzovacím prostriedkom na bunky v našom organizme. Nukleinová kyselina je látka podobná bielkovinám a skladajú sa z nej jadrá buniek. Fazuľa veľmi rýchlo klíči i rastie a rovnaký účinok ma konzumácia fazule na bunky nášho organizmu.
Úcinné látky Fazuľa obsahuje glukokinin, viaceré aminokyseliny (arginín, tryptofán, asparagin, tyrozín), flavonoidy, sacharidy, kyselinu kremicitú a minerálne látky.
Obsah proteínov - bielkovín
Ich percentuálny obsah sa líši podľa druhu fazule od 21 – 24%, čím je porovnateľný, dokonca vyšší než v potravinách živočíšneho pôvodu. ...