V tejto semestrálnej práci sme opisovali celú výrobu od A po Z v dvoch potravinárskych podnikoch. Konkrétne išlo o výrobu cestovín a porovnanie dvoch výrobných liniek, ako i celkového výrobného procesu.
Na nasledujúcich stranách si predstavíme a porovnáme 2 výrobné podniky, ktoré sa zaoberajú výrobou cestovín, ich pracovný postup a strojové vybavenie.
Pre porovnanie vybraných dvoch výborných podnikov na výrobu cestovín KUK&FUK a QSC potrebujeme poznať nielen súčasný stav, ale aj ich históriu a vývoj výroby počas ich existencie.
V prvej kapitole je stručný popis postupu pri výrobe cestovín, ako aj celého výrobného procesu výroby cestovín vo všeobecnosti.
Kapitola druhá obsahuje údaje o spoločnosti KUK&FUK. Zahŕňa históriu tejto spoločnosti, popis výrobkov a opis strojov, strojového zariadenia ako aj celého výrobného procesu.
Tretia kapitola je o spoločnosti QSC a zahŕňa tie isté podkapitoly, ako kapitola druhá. Záverom je celkové zhodnotenie strojového vybavenia spomínaných spoločností na výrobu cestovín.