Potravinársky podnik, ktorý sa zaoberá výrobou mlieka a mliečnych výrobkov, spracúva základné suroviny: mlieko, cukor a ovocie. Časť výrobkov používa ako polotovar pri výrobe ostatných výrobkov, časť ide na odbyt mimo podniku. Podnik denne spracuje 300 hl mlieka, z toho 200 hl v 1. výrobni V1 a 100 hl vo 4. výrobni V4. V 1. výrobni, kde sa vyrába acidofilné mlieko, ide 50 hl výrobku na odbyt, 50 hl vstupuje do 2. výrobne, 30 hl do 3. výrobne, 40 hl do 4. výrobne, kde sa vyrába tvaroh a 10 hl ide do 5. výrobne, kde sa vyrába syr. V 2. výrobni sa do acidofilného mlieka pridáva 20 kg cukru a vyrába sa biely jogurt. Z 2. výrobne ide 10 hl bieleho jogurtu do 3. výrobne, v ktorej sa vyrobí ovocný jogurt pridaním ovocia. Pridáva sa 60 kg ovocia. 3. výrobňa produkuje na odbyt 35 hl ovocného jogurtu a 2. výrobňa 30 hl bieleho jogurtu na odbyt. 4. výrobňa produkuje denne 50 kg tvarohu a 5. výrobňa produkuje 40 kg syra.