Hlavným miestom trávenia v tele je rôzne poohýbaná trubica, ktorá siaha od úst až po análny otvor a je dlhá asi sedem metrov. Na pomalom rozklade prechádzajúcej z jedného konca tejto trubice na druhý sa významnou mierou podieľajú rozličné ďalšie orgány napríklad slinné žľazy, pečeň, žlčník a podžalúdková žľaza.
Tráviaci proces začínajú zuby a látky v slinách. Spracujú potravu tak, aby hladko prekĺzla úzkym priechodom - pažerákom - do žalúdka. V žalúdku sa potrava počas niekoľkých hodín premiešavania s kyselinou, ktorá je taká silná, že rozpustí aj kov, premení na polotekutú hmotu. Potom natrávená hmota prechádza do tenkého čreva, najvýznamnejšej časti tráviaceho traktu. V skrútených slučkách tejto dlhej trubice sa vstrebú takmer všetky užitočné zložky potravy. Vlny v kontrakcií svaloviny červenej steny posúvajú potravu vpred, zatiaľ čo tráviace enzými dokončujú proces jej rozkladu. Niektoré z týchto enzýmov sa tvoria v stene tenkého čreva, ďalšie produkuje podžalúdková žľaza a pečeň. Keď potrava dosiahne nasledujúcu časť tráviaceho traktu, hrubé črevo, pozostáva prevažne z nepotrebného materiálu a vody.
Hrubé črevo, ktoré je oveľa širšie ako tenké, plní pomerne jednoduchú úlohu : vstrebáva sa v ňom voda zo strávenej potravy a zvyšný odpad a mení sa na stolicu, ktorú v istých intervaloch vylučujeme z tela análnym otvorom.