Postup na labák č. 3 a 4 z Metód mikrobiologického skúšania potravín. Ako postupovať pri práci + protokol, ako správne napísať, všetky podtriedy, atď.
Ukážka:
PRÁCA č. 3 CIEĽ PRÁCE: Mykologické vyšetrenie vybraného výrobku potravín. POSTUP PRÍPRAVY: Úloha č.1: Stanovenie počtu kvasiniek a vláknitých mikroskopických húb v čiernom korení. a) Nariedenie vzorky desiatkovým systémom riedenia. Sterilnú peptónovú vodu s Tweenom 80 na prípravu základného riedenia (prvé riedenie) máte pripravenú v objeme 45 ml. Navážte na sterilný alobal (odber vzorky sterilnou lyžičkou) požadované množstvo čierneho korenia a pridajte do banky so sterilným roztokom. Každá skupina si vyberie jednu vzorku. Banku označte číslom skupiny a stupňom riedenia a nechajte pretrepávať na laboratórnej trepačke 20 minút.