A 1. Čo predstavuje technológia úpravy potravín ? - predstavuje súhrn operácii, pri ktorých z určujúcich a doplnkových surovín mechanickým, fyz. -chemickým a technologickým spracovaním vznikajú nové potraviny 2. Uveďte čo je to jedálniček ? - je to plán stravy na deň, týždeň, mesiac 3. Uveďte základné rozdelenie systému spoločného stravovania. a) uzavretý typ - obmedzený druh ( napr. v školách, ústavoch soc.stravovania) b) otvorený typ - je to verejné stravovanie ( napr.pizzéria, bary ) 4. Čo je to matiné a soiré? Matiné - je to hudobné a filmové odpoludnie Soiré - je to hudobný a filmový večer. Občerstvenie je tu formou švédskeho stola 5. Čo je konvektomat a načo slúži? -je to univerzálne zariadenie, ktoré je konštruované tak, že vykonáva viacero operácií (ohrievanie, pečenie, vyprážanie...). teplota vzduchu je od 50-300°C