Cieľom predkladanej diplomovej práce je vyhodnotenie celkových nákladov v stravovacom zariadení spoločnosti Kúpele Vyšné Ružbachy, a.s. a následné vypracovanie návrhu na sledovanie nákladov na kvalitu a bezpečnosť potravín. Práca pozostáva z troch kapitol. Obsahuje jedenásť grafov, šesť tabuliek a šesť príloh. Prvá kapitola je venovaná súčasnému stavu riešenej problematiky, vymedzeniu pojmov kvalita potravín, bezpečnosť potravín, systémom manažérstva kvality a nákladom na kvalitu. V ďalšej časti sme si stanovili hlavný cieľ, čiastkové ciele a metodiku a metódy skúmania práce. Záverečná kapitola sa zaoberá vyhodnotením ekonomických ukazovateľov podniku cestovného ruchu a vyhodnoteniu nákladov stravovacieho zariadenia v podniku. Výsledkom riešenia danej problematiky je návrh na sledovanie a vyhodnocovanie nákladov na kvalitu a bezpečnosť potravín.