Registrácia | Prihlásiť

Diplomová práca: Vyplyv biotických a abiotických činiteľov na rast, efektivitu pestovania a zdravotný stav jedlých húb z rodu Pleurotus

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady
V práci sme sa snažili zosumarizovať a spracovať dostupné informácie týkajúce sa pestovania a využitia húb rodu Pleurotus, vrátane vplyvu jednotlivých špecifických faktorov na rast, produkciu a zdravotný stav huby. V jednotlivých kapitolách popisujeme taxonómiu hlivy, využitie (ako plodníc tak aj mycélia a vyplodeného substrátu), substráty a ich kombinácie spolu s potencionálnymi aditívami, ďalej systémy pestovania a nakoniec vplyv abiotických a biotických faktorov na rast, výšku produkcie a zdravotný stav hlív Pleurotus spp. Výsledky práce spejú k vytvoreniu podkladového materiálu rozširujúceho naše vedomosti o danej problematike, využiteľných ako pre pestovateľov tak aj pre riešiteľov budúcich odborných prác.

Abstract
In our work we have tried to summarize and process information concerning about cultivation and utilization of genus Pleurotus, including influence of some specific factors on growth, production and health condition of the fungi. In the individual chapters is described taxonomy and utilization (fruiting body, mycelium, waste substrate) of oyster mushrooms, substrates and their combinations, together with potentional usage of the aditives, growing systems and the last but not least, influence of abiotic and biotic factors on growth, production and health condition of the oysters. Results of our work showed to create base material for mushrooms growers and potentional sollutionists of the future scientific studies.
Hodnotenie (0x):