Registrácia | Prihlásiť

Seminárna práca: Potravinársky tovar

Skryť detaily | Obľúbený
  • Kvalita:87,1 %
  • Typ:Seminárna práca
  • Kategória:Ekonomika
  • Podkategória:Ekonómia
  • Predmet:Tovaroznalectvo
  • Dokumentácia:Stiahni
  • Ročník:3. ročník
  • Rozsah A4:16 strán
  • Zobrazené:1 089 x
  • Stiahnuté:5 x
  • Veľkosť:0,2 MB
  • Formát a prípona:MS Office Word (.doc)
  • Jazyk:slovenský
  • ID projektu:6502
  • Posledna úprava:03.08.2018
Náhľady Náhľady
Potravinársky tovar:
- potraviny - všetky látky alebo produkty, ktoré slúžia priamo alebo nepriamo, v prirodzenom stave alebo po vhodnej úprave na výživu človeka
- tabak a tabakové výrobky

Potraviny:
- nápoje - alkoholické (obsahujú viac ako 0,5 objemových % alkoholu) a nealkoholické (obsah alkoholu maximálne 0,5 objemových %)
- pochutiny - napr. káva, čaj, koreniny

Potraviny možno deliť podľa:
- pôvodu - živočíšneho, rastlinného, zmiešaného
- stupňa priemyselného spracovania - naturálne, priemyselne ošetrené alebo štandardne upravené, získané rôznymi technologickými postupmi
- stupňa pripravenosti na konzumáciu - bez termickej úpravy, vyžadujúce kulinárnu prípravu, polotovary, hotové jedlá
- funkcie vo výžive - stavebné, energetické, ochranné
- prebiehajúcich biochemických procesov - počas skladovania prebiehajú biochemické procesy, priebeh biochemických procesov bol zastavený
Hodnotenie (0x):