Ste majiteľom stredne veľkej firmy na výrobu cukrárenských výrobkov. Dlhodobo si budujete imidž spoľahlivej a bezúhonnej firmy.
V predvianočnom období sa zameriate na zvýšenú výrobu výrobkov, o ktoré je medzi zákazníkmi enormný záujem. Krátko pred vyexpedovaním vám oznámia, že vaša pracovníčka, ktorá sa osobne na príprave výrobkov zúčastňovala, ochorela na salmonelózu. Výrobky sú určené na rýchle spotrebovanie a kým by vám prišli výsledky z mikrobiologického laboratória, tovar sa stane nepredajným.
Vyexpedujete výrobky?
Aké je riešenie z krátkodobého a dlhodobého hľadiska?
Do akej miery vám záleží na imidži firmy?
Je morálne, ak firma vyexpeduje tovar, o ktorom má pochybnosti, že nie je zdravotne neškodný?
Ste ochotný niesť zodpovednosť za zdravotný stav ľudí, ktorí ochorejú po konzumácii vašich výrobkov?