Registrácia | Prihlásiť

Skriptá: Recepty na zákusky

Zobraziť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady
Banány v parížskom kréme (4 porcie)

Cesto: 300 g čokolády na varenie, 3 dl smotany na šľahanie, 100 g práškového cukru, 100 g masla, 1 balíček bielej tortovej želatíny, 100 g štvorcových keksov, 4 veľké banány, chlebíčková forma 11x 25 cm

Deň vopred spolu povaríme smotanu na šľahanie, čokoládu, práškový cukor a maslo. Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Na druhý deň vyšľahá-me, pridáme želatínu pripravenú podľa návodu a dôkladne zmiešame. Chlebíčkovú formu vyložíme mastným papierom. Na dno formy dáme trochu krému, rovnomerne rozotrieme, rozložíme keksy, potrieme krémom, obložíme pozdĺžne nakrájanými banánmi, znova potrieme krémom a prikryjeme keksami. Postup ešte raz zopakujeme. Vrch potrieme krémom a dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň dezert vyklopíme z formy, papier stiahneme a nakrájame na rovnaké rezy.

Bielková roláda s čokoládovým krémom

Cesto: šesť bielkov, 170 g práškového cukru, 60 g rozpusteného masla, 170 g hrubej múky, jedna lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Krém: 0,4 l mlieka, dve lyžice hrubej múky,dva žĺtky, 80 g čokolády na varenie, 80 g práškového cukru, 150 g masla

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dohladka. Potom do snehu striedavo vmiešame po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Plech vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova. Cesto aj s papierom zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahneme papier, potrieme ju krémom, zvinieme, vrch rolády potrieme zvyšným krémom a vidličkou ozdobíme. Na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.

Krém: V časti mlieka rozmiešame múku a žĺtky. Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varíme za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejeme mlieko rozmiešané s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu. Do ešte teplej kaše pridáme vymiešané maslo a necháme vychladnúť.
Hodnotenie (0x):