Registrácia | Prihlásiť

Referát: Výroba kuchynského noža

Skryť detaily | Obľúbený
Kuchynský nôž

Majster kuchár a mäsiar, ale i dobrá gazdiná vedia, že bez kvalitného kuchynského noža sa nezaobídu. Aj v súčasnosti nenahraditeľný nástroj, ktorý nechýba ani v najmechanizovanejšej kuchyni a mäsiarskej výrobe. S kvalitným nožom sa reže ľahšie, rýchlejšie a presnejšie, práca je efektívnejšia a bezpečnejšia. Aj v dobrej domácej kuchyni sa oplatí mať kvalitné nože. Ako si vybrať a ako sa o ne správne starať?
Základnými vlastnosťami kuchárskeho noža sú rezná schopnosť, vyváženosť a správne tvarovaná rukoväť. Kvalita a trvanlivosť noža závisia najmä od kvality čepele. Musí byť tvrdá, aby mala trvanlivé ostrie, ale zároveň húževnatá a pružná, aby nepraskla. Podľa spôsobu výroby čepelí sa nože delia na kované a z pásovej ocele...
Kľúčové slová:

nôž

Výroba noža

kuchynsky nož

Hodnotenie (0x):