Registrácia | Prihlásiť

Vypracované otázky: Integrovaná živočíšna výroba

Zobraziť detaily | Obľúbený
1. Hlavné faktory ovplyvňujúce výrobu a kvalitu mlieka, mäsa a vajec hospodárskych zvierat.
Na produkciu mlieka vplývajú: Vnútorné činitele: plemenná príslušnosť, individualita dojnice, dedičnosť, činnosť mliečnej žľazy, činnosť žliaz s vnútornou sekréciou, krvného obehu, dýchania, plodnosť, zdravotný stav, vek a poradie laktácie.
Vonkajšie činitele: (ovplyvňujú kvalitu a množstvo mlieka viac ako vnútorné činitele): vek a poradie laktácie, vek pri prvom zapustení, dĺžka servis periódy (medziteľnosti), teľnosť, zmetanie a ruja, dĺžka doby státia na sucho a technika kŕmenia v tomto období, ročná doba telenia, klimatické podmienky a nadmorská výška, pohyb, telesná námaha, transport, zdravotný stav, ochorenie, živá hmotnosť a vek zvieraťa, počet dojení za deň, technika dojenia, výživa a kŕmenie, chovateľské prostredie a ustajnenie
Hodnotenie (0x):