Registrácia | Prihlásiť

Semestrálna práca: Spotreba ovocia

Skryť detaily | Obľúbený
ÚVOD

Ovocie je nevyhnutnou súčasťou našej stravy. Jeho biologická hodnota je charakterizovaná nízkou energetickou hodnotou ale relatívne vysokým obsahom minerálnych látok, vitamínov, vláknin a iných látok, priaznivo ovplyvňujúcich fyziologické procesy v organizme človeka.

V súčasnosti sa stále viac a viac dostáva do popredia problematika konzumácie ovocia. Na základe odporúčania svetovej zdravotníckej organizácie WHO by mala denná spotreba ovocia predstavovať 600 - 800 g, no na Slovensku bola v roku 2006 spotreba ovocia len 389g denne.

Na základe týchto údajov som sa rozhodol zistiť, koľko ovocia ľudia zaraďujú do svojho jedálneho lístka v súčasnosti. A ak áno, zaujímalo ma, akým druhom dávajú prednosť, podľa akých kritérií si ich vyberajú a podobne.
Hodnotenie (0x):