Registrácia | Prihlásiť

Referát: Zverina na Slovensku

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady
Na pultoch v obchodných reťazcoch sa nám ponúkajú rozličné druhy mäsa a my si vyberáme nielen podľa chuti, ale určitú úlohu zohráva aj to ako mäso vyzerá. V súčasnosti sa však nestretávame s mäsom, ktoré by malo nejakú vadu. Slovenská republika prijala mnoho opatrení, ktoré musia veľkoobchodníci aj maloobchodníci spĺňať. V neposlednom rade nesmieme zabudnúť aj na to, že zverina ako mäso ulovené v prírode poľovníkmi a neskôr ponúkané musí byť riadne preverené.
Na Slovensku sa môžeme popýšiť nielen krásnou prírodou, ale aj hojným počtom zveriny rozličného druhu a vysokej kvality. Táto ľahká dostupnosť však podnecuje aj pytliactvo, ktoré za posledné roky nabralo vysoké obrátky.

Slovákom chutí zverina na veľa spôsobov a svedčí o tom aj množstvo akcií a podujatí, ktoré prispievajú k prezentácií najrozmanitejších jedál z diviny, jelenieho mäsa alebo prepelíc, či bažantov.
Hodnotenie (0x):