Registrácia | Prihlásiť

Seminárna práca: Základy výživy (kravské mlieko a fazuľa)

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady
Seminárna práca určená na predmet výživa. Zloženie kravského mlieka a fazule.

Kravské mlieko
Charakteristika mlieka
Mlieko je tekutina vylučovaná mliečnou žľazou, ktorá sa získava úplným vydojením zdravých, pravidelne a správne dojených dojníc a z prírodných zložiek ktorej sa nič neubralo, ani sa jej pôvodné zloženie nemenilo a neupravovalo...

Fazuľa
Charakteristika fazule
Fazuľa je vďaka vysokému obsahu kyseliny nukleinovej účinným omladzovacím prostriedkom na bunky v našom organizme. Nukleinová kyselina je látka podobná bielkovinám a skladajú sa z nej jadrá buniek. Fazuľa veľmi rýchlo klíči i rastie a rovnaký účinok ma konzumácia fazule na bunky nášho organizmu.

Úcinné látky
Fazuľa obsahuje glukokinin, viaceré aminokyseliny (arginín, tryptofán, asparagin, tyrozín), flavonoidy, sacharidy, kyselinu kremicitú a minerálne látky.

Obsah proteínov - bielkovín
Ich percentuálny obsah sa líši podľa druhu fazule od 21 – 24%, čím je porovnateľný, dokonca vyšší než v potravinách živočíšneho pôvodu.
...
Kľúčové slová:

fazuľa

kravské mlieko

mlieko

výživa

Hodnotenie (0x):