Registrácia | Prihlásiť

Semestrálna práca: Oxid siričitý vo vinárskej technológii - význam. Princíp stanovenia obsahu oxidu siričitého. Limity.

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady
Vo vinárstve sa oxid siričitý používa už veľmi dlho. Je dokázané, že už starý Rimania používali oxid siričitý na sírenie nádob, ktoré boli určené na víno. Začiatky zámerného používania oxidu siričitého sú spojené s vynálezom sudu. Vďaka účinkom oxidu siričitého pri ochrane vlhkých priestorov sudov pred plesňou sa ukázalo, že je vhodné taktiež aj na uchovávanie vín. Sírenie sa považuje za najstaršiu pivničnú manipuláciu ako vo vinárstve, tak aj v potravinárskom priemysle. Sírenie oxidom siričitým v dnešnej dobe patrí k základným operáciám, nakoľko sa ľahko aplikuje, má široké spektrum využitia a nízke zriaďovacie náklady. Použitie oxidu siričitého v bežnom množstve vo víne je neškodné.
Kľúčové slová:

semestrálka

vinárstvo

spu

Hodnotenie (0x):