Registrácia | Prihlásiť

Vypracované otázky: Biofyzika a fyzikálne vlastnosti potravín - otázky aj vypracované

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady
HMOTNOSTNÉ VLASTNOSTI
1) Vymenujte aspoň 4 hmotnostné vlastnosti potravín.
hustota - priemerná, plošná, dĺžková
objemová hmotnosť
pórovitosť
sypná hmotnosť
medzerovitosť

2) Definujte hustotu.
- je to podiel hmotnosti a objemu (pre homogénne látky)
- je to podiel nekonečne malej hmotnosti a nekonečne malého objemu (pre heterogénne látky)

3) Definujte objemovú hmotnosť.
-používa sa pre pórovité materiály
-je to podiel hmotnosti pórov materiálu a celkového objemu

4) Definujte sypnú hmotnosť.
- je to podiel hmotnosti a celkového objemu nasypaného materiálu
5) Definujte pórovitosť.
-je to podiel objemu pórov a celkového objemu pórovitých látok
-udáva sa v percentách

6) Napíšte vzťah medzi pórovitosťou a objemovou hmotnosťou.
Hodnotenie (0x):