Registrácia | Prihlásiť

Poznámky: Ultrafiltrácia a hyperfiltrácia v mliekarenstve

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady
Predstavujú v mliekarenstve technológie na predlžovanie trvanlivosti a zníženie biologického rizika mlieka a ml. výr.

PATRIA SEM: - reverzná osmóza
- nanofiltrácia
- ultrafiltrácia ICH CIEĽOM JE SEPARÁCIA ALEBO KONCENTRÁCIA ČASTÍC V MLIEKU
- Mikrofiltrácia

VYUŽTIE

: Využívajú sa pre separáciu, frakcionáciu, pre koncentráciu zložiek v mlieku. Ďalej na zvýšenie bezpečnosti - keď sa nevyužíva tepel. ošetrenie. Využíva sa pri výrobe syrov, zmrzlín, masla, niektorých kyslomliečnych výrobkov. Pri ošetrení mlieka s nízkym obsahom laktózy.
v. Pri ošetrení mlieka s nízkym obsahom laktózy.
Hodnotenie (0x):