Registrácia | Prihlásiť

Skriptá: Správna výrobná prax a systém HACCP

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady
1. SYSTÉM HACCP VŠEOBECNE
Čo je systém HACCP a na čo slúži? HACCP je skratka, ktorá vznikla spojením začiatočných písmen názvu Hazard Analysis and Critical Control Points. V slovenčine to znamená analýza nebezpečenstiev a kritické kontrolné body . Existuje viacero definícií:
FSIS : HACCP is a scientific system for process control that has long been used in food production to prevent problems by applying controls at points in a food production process where hazards could occur (HACCP je vedecký systém na ovládanie procesu ktorý sa už dlho používa pri výrobe potravín na predchádzanie problémov použitím ovládacích prvkov v tých bodoch procesu výroby potravín, v ktorých sa môžu objaviť nebezpečenstvá).
FAO : A system that identifies, evaluates, and controls hazards which are significant for food safety (systém, ktorý identifikuje, vyhodnocuje a ovláda nebezpečenstvá, ktoré sú dôležité vo vzťahu k bezpečnosti potravín).
...
Hodnotenie (0x):