Registrácia | Prihlásiť

Semestrálna práca: Vplyv ekologického poľnohospodárstva na kvalitu rastlinnej produkcie

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady Náhľady
Ekologické poľnohospodárstvo

» môžeme ho definovať ako vyvážený agroekosystém, ktorý má trvalý charakter,
» je založený predovšetkým na obnoviteľných a miestnych zdrojoch.

Biodiverzita

» EP závisí od prírodnej rôznorodosti - od semienka až po hotové jedlo, v celej poľnohospodárskej krajine,
» je oslavou chute, výživovej hodnoty a kultúry plodín, ktoré jeme, a ktoré nám skvalitňujú stravovanie a zdravie.

Cieľ ekologického poľnohospodárstva

» výroba vysokokvalitných potravín pri využití metód šetrných k životnému prostrediu.

Princíp hospodárenia v EP

» Dôležité je zvoliť si vhodné osevné postupy, ktoré zaistia zlepšenie úrodnosti pôdy (vyšší obsah humusu, živín, zlepšenie štruktúry pôdy).
» za týmto účelom je nutné do osevných postupov v dostatočnej miere zaradiť medziplodiny.
Hodnotenie (0x):