Registrácia | Prihlásiť

Testy: Úprava potravín a stravovania - vypracované otázky na písomku

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady
A
1. Čo predstavuje technológia úpravy potravín ?
- predstavuje súhrn operácii, pri ktorých z určujúcich a doplnkových surovín mechanickým, fyz. -chemickým a technologickým spracovaním vznikajú nové potraviny
2. Uveďte čo je to jedálniček ?
- je to plán stravy na deň, týždeň, mesiac
3. Uveďte základné rozdelenie systému spoločného stravovania.
a) uzavretý typ - obmedzený druh ( napr. v školách, ústavoch soc.stravovania)
b) otvorený typ - je to verejné stravovanie ( napr.pizzéria, bary )
4. Čo je to matiné a soiré?
Matiné - je to hudobné a filmové odpoludnie
Soiré - je to hudobný a filmový večer. Občerstvenie je tu formou švédskeho stola
5. Čo je konvektomat a načo slúži?
-je to univerzálne zariadenie, ktoré je konštruované tak, že vykonáva viacero operácií (ohrievanie, pečenie, vyprážanie...). teplota vzduchu je od 50-300°C
Hodnotenie (0x):