Registrácia | Prihlásiť

Seminárna práca: Produktové manažérstvo zadanie 1 a 2

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady Náhľady Náhľady
1. Pražená káva bez kofeínu
Zrnková bezkofeínová káva - kofeín je látka, ktorá sa vyskytuje v zrnkovej káve
Arabica aj Robusta celkom prirodzene. Bezkofeínová zrnková plantážová káva má väčšinu
kofeínových zložiek odstránených, to však neznamená, že tam žiadny kofeín nie je. Jedná sa
väčšinou o zvyškové množstvo kofeínu v zrnkovej káve. V Arabice je to 1% a Robuste je to
približne 2%.

2. Syr - Roquefort

Syr Roquefort - je polotvrdý, ktorý si ako jeden z prvých francúzskych syrov
vyslúžil označenie A.O.C., sa vyrába len v oblasti vápencového pohoria Combalou, ktoré
je ideálnym miestom pre chov oviec z plemena Lacaune. Práve z ich mlieka polotvrdý syr
s modrou plesňou vo vnútri hmoty vzniká. Typický vzhľad získava pomocou plesne
Penicillium roqueforti, ktorá pokrýva steny vápencových jaskýň.
Hodnotenie (0x):