Registrácia | Prihlásiť

Výpočet: Analýza technického výkresu - Mlynček na mäso

Skryť detaily | Obľúbený
Náhľady Náhľady
1 Charakteristika

Popisovaný technický systém je mlynček na mäso pre domácnosť. Je to jednoduché ale masívne zariadenie, ktoré sa používa na mletie mäsa, alebo jemu podobných látok pre účely spracovania v kuchyni. Je určené na občasné použitie, je prenosný, má ručný pohon.

2 Popis technického systému

Prvky systému a ich vzťahy:

Vstupy a výstupy:
Látka - technický systém je určený na premenu tvaru látky (hmoty, materiálu).
• Vstup - kúsky mäsa,
• výstup - drobné kúsky mäsa tvoriace kašovitú masu.
Energia sa potrebuje na vykonávanie práce potrebnej na rezanie látky.
• vstup - mechanická práca na kľuke
• výstup - teplo, ktoré vystupuje vo forme zvýšenej teploty látky a prechodom vedením, prúdením a žiarením do okolia.
Informácia je potrebná na riadenie procesu prebiehajúceho v TS, informácie sú takého druhu, ktoré vie človak vnímať svojimi zmyslami a potrebuje ich k obsluhe TS
• vstup - do systému spolu s energiou (z ruky) a materiálom (vkladanie)
• výstup - vo forme
1. vizuálnych signálov, ktoré vníma človek očami a
2. vo forme zníženého odporu závitovky, ktoré vníma človek rukou.
3. 3. iné, informácie, ktoré vníma človek svojimi zmyslami.
Hodnotenie (0x):